Yhdysvaltojen kapteeni Christian Pulisic oli selvä todetessaan, ettei hän usko tuomaritoiminnan olevan syypää joukkueensa putoamiseen lohkovaiheessa Copa Américassa, mutta hän oli hämmentynyt maanantain 1-0-tappiossa Uruguay naisten jalkapallopaita Arrowhead Stadiumilla tehdyistä päätöksistä, jotka sinetöivät amerikkalaisten kohtalon.

"Rehellisesti sanottuna, tarkoitan, että näin tänään silmieni edessä asioita, joita en ole koskaan ennen nähnyt, joita en todellakaan voi uskoa", Pulisic kertoi toimittajille. "Emme hävinneet sen takia; emme ole ulkona tästä turnauksesta tuomaritoiminnan takia.

"Mutta todella, olen vain nähnyt asioita, joita olen vain todella - tarkoitan, että mielestäni jokainen voi vain antaa myöntää, etten tiedä, mitä katson. En tiedä, mitä he kutsuvat. En tiedä, mitä hän… Hän ei anna mitään selitystä. Hän tekee asioita, joita en vain voi hyväksyä."

Erotuomari Kevin Ortega nähtiin kameran edessä kieltäytymässä kättelemästä Pulisicia loppuvihellyksen jälkeen, kun Pulisic näytti ensin elehtivän hänelle jotain kaukaa.

"Hän ei suostunut kättelemään minua. Se on normaalia - siis kai."

Uruguayn puolustaja Mathías Olivera teki ottelun ainoan maalin 66. minuutilla. Olivera näytti olevan paitsioasemassa, kun pallo lipsahti maaliin, mutta pitkä VAR-tarkistus vahvisti maalin lähettämättä Ortegaa videomonitorille. Uusinnat osoittivat, että Oliveran vartalon ja Halvat USA jalkapallopaidat : n puolustajan Chris Richardsin jalan välillä oli havaittavasti päällekkäisyyttä, ja hän piti näennäisesti uruguaylaista paitsiossa.

"Se on aika hullua, oikeastaan", USMNT:n päävalmentaja Gregg Berhalter sanoi puhelun jälkeen. "En ymmärrä sitä. Minusta tuntuu, että tunnen säännön aika hyvin. Minusta tuntuu, että meillä oli kuvia, jotka osoittavat, miten sääntöä voitaisiin tulkita, ja se on paitsiomaali. Se on pettymys, se todella on, mutta tiedätkö, että tapahtuu jalkapallossa ja meidän täytyy elää sen kanssa, ilmeisesti. "

Maanantain ottelussa oli useita kiistanalaisia ei-puheluita, mutta maalin ulkopuolinen oudoin hetki tuli 32. minuutilla, kun Ortega veti keltaisen kortin esiin ja antoi sen Richardsille. Uruguay lähti pelaamaan vapaapotkua nopeasti, ja ennen kuin Ortega ojensi kätensä täysin nostaakseen keltaisen kortin, hän nosti toisen kätensä osoittaakseen, että peli jatkuu. Nahitan Nández oli maalin takana, mutta puski laukauksensa ohi.

Peli keskeytetään yleensä keltaisen kortin antamisen yhteydessä, jotta erotuomari voi kirjata varauksen. Useat Yhdysvaltain pelaajat riitelivät Ortegan kanssa pelin jälkeen. Adams sanoi ottelun jälkeen, että se oli "ensimmäinen kerta, kun olen nähnyt" tällaisen tapauksen.

1-0-tappio yhdistettynä Panaman 3-1-voittoon Bolíviasta samanaikaisessa ottelussa jätti USMNT:n lohkossa kolmanneksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Yhdysvallat ei ole päässyt jatkoon kotikentällään pelatun Copa Américan, Gold Cupin tai MM-kisojen lohkovaiheesta. Yhdysvallat Suomi Jalkapallopaidat on vuoden 2026 MM-kisojen toinen isäntämaa.