Manchester Uniteds anfallare Mason Greenwood har träffat klubbens högsta fotbollsledare för vad som beskrivs som en "konstruktiv diskussion" om hans avgång från Old Trafford.

BBC Sport har fått veta att Greenwood inte deltog i den första dagen av Billiga Manchester United Fotbollströjor försäsongsträning på måndagen och att situationen sannolikt inte kommer att förändras på kort sikt.

Det är underförstått att 22-åringen kort besökte träningsfältet för att träffa klubbens fotbollsledningsgrupp, som inkluderar den nya sportchefen Dan Ashworth och den tekniska direktören Jason Wilcox, med samtal som kretsade kring att hitta honom en ny klubb.

Det var Greenwoods första besök i Carrington sedan allvarliga anklagelser gjordes i januari 2020, och klubben bekräftade därefter att han "inte kommer att återvända till träning eller spel tills vidare".

Anklagelserna lades sedan ner förra året och Greenwood är fortfarande inte utvald.

Klubben ändrade dåvarande verkställande direktören Richard Arnolds ursprungliga planer på att inkludera Greenwood i Eric Ten Haghs trupp och utfärdade istället ett uttalande den 21 augusti som bekräftade att det var "ömsesidigt överenskommet" att den engelska landslagsmannen skulle lämna klubben för att fortsätta sin karriär.

Skräddarsydda Greenwood Fotbollströjor Man Utd-cheferna säger till Greenwood att de kommer att överväga att sälja

Sedan dess har United inte gjort några ytterligare uttalanden om Skräddarsydda Greenwood Fotbollströjor, även om BBC Sport i maj fick veta att United fortfarande ville att anfallaren skulle flytta permanent.

Greenwood tillbringade förra säsongen på lån i La Liga-laget Getafe och BBC Sport har erfarit att italienska Lazio och franska Marseille, som för närvarande tränas av Brightons tidigare tränare Roberto De Zerbi, är intresserade.

United har vägrat att kommentera rapporterna om att Marseille har lagt ett formellt bud, även om BBC Sport har fått veta att förhandlingarna är långt gångna.

Vi har kontaktat Greenwoods representanter för en kommentar.

Anfallarna Marcus Rashford, Jadon Sancho och försvararen Tyrrell Malacia var bland de spelare som inte fanns med på klubbfotot som släpptes på den första träningsdagen.

Sancho hade en långvarig oenighet med managern Jens Ten Hagar som ledde till att han lånades ut till Borussia Dortmund under andra halvan av förra säsongen.

Malacia missade hela förra säsongen på grund av skada, medan Rashford lämnades utanför Englands trupp till Euro 2024 på grund av dålig form.

Rashford anlände till Carrington i måndags och började fysträningen två veckor tidigare som en del av hans beslutsamhet att återgå till den form som gjorde att han gjorde 30 mål under säsongen 2022-23, har BBC Sport fått veta.

Rashford ska ha bestämt sig för att stanna i United trots rykten om att han kan komma att säljas.