Josip Stanisic räddade Billiga Bayer Leverkusen fotbollströjor anmärkningsvärda obesegrade svit med en kvittering i sista stund mot Roma när tyskarna nådde Europa League-finalen.

Inte för första gången de senaste veckorna såg Xabi Alonsos Bundesliga-mästare ut att få smaka på sin första förlust för säsongen, men på något sätt kämpade de sig tillbaka.

De tog med sig en 2-0-ledning in i returmötet på hemmaplan men Leandro Paredes gjorde två mål från straffpunkten och såg till att Italien kvitterade på den sammanlagda poängen.

Leverkusen tog ledningen igen i den 82:a minuten genom ett självmål av Gianluca Mancini men det dröjde till den sjunde minuten av tilläggstiden innan Stanisic hittade det nedre hörnet och fastställde slutresultatet till 4-2.

Genom att förlänga sin svit till 49 matcher utan förlust slog Billiga Bayer Leverkusen fotbollströjor barn Benficas rekord för den längsta sekvensen utan förlust av ett europeiskt topplag i alla tävlingar.

I finalen i Dublin den 22 maj ställs Leverkusen mot Atalanta, som vann med 3-0 över Marseille och därmed tog sig till sin första europeiska turnering med en sammanlagd seger på 4-1.